Opplev Helgetunmarka

Helgetunmarka - Ved porten til Trollheimen

Langtjønnåsen hyttegrend ligger i Helgetunmarka – ved porten til Trollheimen. Området ligger sørøst i Rindal kommune og ved starten av Resdalen som går videre inn i Orkland kommune i Trøndelag.

Fjellområdet Trollheimen har gjennom alle tider hatt tiltrekningskraft på fjellvandrere. Trollheimen rommer det meste et friluftsinteressert menneske kan ønske seg.

For noen er roen og stillheten i fjellet det viktigste, mens andre søker utfordringer, spenning og opplevelser for livet.

I gangavstand fra Langtjønnåsen ligger opplevelsesparken Home of the Trolls, en naturbasert opplevelsesdestinasjon du ikke vil finne maken til noe sted i verden.

Start video
Trollheimen er omkranset av mange kommuner, og Helgetunmarka er innfallsporten til Trollheimen for Rindal kommune. Vegen inn til området er godt skiltet fra fylkesveg 6166.  Startpunktet ligger ca. 450 m.o.h. og i tillegg til parkering finner man her sanitæranlegg, sykkelutleie, og flere merkede stier av ulik lengde gjør området egnet for både små og store fjellvandrere. 

Jakt & Fiske

Barnevennlig

Vinterparadis

Om vinteren er området utgangspunkt for et løypenettverk på 30 km med oppkjørte skispor. Her finner du familievennlig turterreng, samtidig som du også kan velge lengre og mer krevende turer som f.eks. til Jøldalshytta eller rundt Rinnhatten.  Og vil du til topps når du Rinnhatten, Trollhøtta, Raudfjellet og Trollhetta på dagsturer herfra.

Selve hjertet i Helgetunmarka er Trollheimstunet ved Langvatnet. Området er spesielt godt tilrettelagt for barnefamilier og bevegelseshemmede – med universelt utformet sti, gapahuk, sanitæranlegg, kano/båtutleie og fiskebrygge. Her har også opplevelsesbedriften iTrollheimen AS mye av sin aktivitet og tilbyr aktivitetscamp, teambuilding, firmaarrangement, aktiviteter og hytteutleie.

Trykk på bildet for  å se stedsnavn

Trondheim

Trondheim

Kr.sund

Kr.sund

Har dere et prospekt som kan lastes opp på nett?